Politikai mesetár

Politikai mesetár

2014. október 28. jelentősége

2014. október 30. - raczsandor

kis_g_mb_c_1414667172.jpg_1280x720

2014. október 28.  lehet a NER történetének fordulópontja, a rendszer sztálingrádi csatája”, „a vég kezdete”, a pillanat, amikor a kis gömböc – vesztére - lenyelte a kondásfiút.

Október 28-án átalakult a politikai valóságunk. Egy olyan új referenciapont jelent meg a politikai gondolkodásban, amely a régebbi referenciapontok helyzetét is megváltoztatta. Az a hatalom, amely 2006. szeptember 17-étől kezdve a politikai valóság korlátlan erejű alkotójává nőtte ki magát, létre hozott valamit, amit már nem tud kontrollálni. 

Nem kizárt, hogy nem csak szimbolikusan, de ténylegesen is elértünk a nulladik kilométerkőhöz, és kezdetét veheti egy új politikai időszámítás.

(A következő bejegyzésekben arról írok, hogy a fentebbi remények nem másból következnek, mint a hatalmi rendszer logikájából.)

A bejegyzés trackback címe:

https://raczsandor.blog.hu/api/trackback/id/tr826846893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása