Politikai mesetár

Politikai mesetár

Ezért fog elbukni Orbán!

2015. január 02. - raczsandor

 

Azért fog elbukni, mert nem érti a világot. Orbán persze nem hülye, de nem is áll érdekében a világ megértése. A 89-es „nagy generáció” egyik legfiatalabb tagjaként Orbán értette meg leghamarabb, hogy a rendszerváltás által teremtett körülmények között nem sokat nyerhet a realitásalapú politikával.  Hamar felfogta, hogy csak akkor lehet sikeres, ha a saját maga által kreált szörnyek ellen küzd, hiszen generációjának tudáskészlete csak a látszatellenségek legyőzésére elegendő. Így került minden „reálpolitika” behozhatatlan versenyhátrányba a fidesz által nyújtott kínálattal szemben, és így arathattak totális győzelmet a „posztkommunistákon”.

2010 nagy kérdése éppen az volt, hogy miként lehet tovább vinni ezt az ellenség kreáló, örökös ellenzéki politikát kormányzati szerepkörben. A mutatvány sikerült. Első lépésben a 68-asok által uralt EU vált az új ellenséggé (miközben a Brüsszelből utalt pénzek nélkül képtelenek lennénk a felszínen maradni), most pedig a globális uralomra törő USA ellen „kell” küzdenünk.

Győzhet-e Orbán ebben a harcban? Végül is igen, hiszen tudjuk, hogy „bármi megtörténhet”. Bármi, tehát az is, hogy a megalázó vereséget világmegváltó győzelemként tálalják a közmédia és a közösségi háló bértrolljai.

A valóság azonban ezen a ponton valóban túlnőhet Orbán „nagystratégiáján”. Egyrészt azt láthatjuk, hogy az USA valódi ellenfélként kezd viselkedni és győzelemre áll, azaz Orbán úgy járhat, mint szegény Thököly. Másrészt itt vannak a tüntetők, akikkel kapcsolatban csak annyit képes mondani, hogy „csak tüntessenek”. Ez pedig azért probléma, mert odavan az általa fennen hirdetett nemzeti egység képzete. Ezt a helyzetet még az olyan titkos fegyverek se menthetik meg, mint a szakmai és polgári pedigréjét már régen elveszítő „politikai gondolkodó”, vagy a baloldal romjain kukorékoló, azaz az ellenzék felépülésében ellenérdekelt örökös politikai bohóc.

Ami igazán érdekes ebben a történetben az az, hogy miképpen juthatott ide a „Nagy Sátán”.

A kulcs valószínűleg a „rendszerváltók” nemzedéki élményében rejlő hamisság, vagyis az a balítélet, hogy ők egy totalitárius rendszert győztek le. Márpedig ez „totális” tévedés, hiszen a modernitás által felébresztett démonok (vagyis az evilági megváltás különféle hitei) nem 1989-ben, hanem 1956-ban és 1968-ban kaptak végzetes sebet. 1956-ban a politikai totalitarianizmus szenvedett vereséget. 1968-ban pedig a gazdasági totalitarianizmus fulladt ki, mivel elveszítette a vonzerejét az a feltételezés, hogy a világháborúkban meghonosított totális gazdasági mozgósítás módszereivel valódi jólétet lehet teremteni.

A totalizáló modernitás kifulladásának következményei jól ismertek. Megszületett a globális kapitalizmus, és ez 1989-re még azokat a területeket is bekebelezte, ahol az államilag irányított gazdaság még azután is eleven gyakorlat maradt, hogy az evilági megváltás tanának, politikai változatai végleg hiteltelenné váltak.

1989 jelentősége tehát az, hogy a politikai és gazdasági uralom ténye ugyan nem tűnt el, de le kellett mondaniuk arról a reményről,  hogy totálisan uralhatják az emberi lelkeket. Ezt a fejleményt talán az a paradox szituáció illusztrálja a legjobban, hogy a politika már csak úgy tehet kísérletet az egykor volt totális uralmának visszaszerzésére (vagy ennek illúziójára), ha a gazdaság totális uralmával riogatja a híveit (lásd: globalizációellenesség) és vica versa (lásd: terrorizmus, fanatizmus, fasizmus, totalitarianizmus). Ez 1989 jelentősége.

Miután 56-ban a politikai messianizmus elveszítette a lelkekért folytatott harcot, 89-ben a hatalma is odalett. Ezt követően egy olyan „konzervatív” paradigma vált uralkodóvá, amely csak azért alakulhatott ki, mert 68-ban a totális gazdaságszervezés gyümölcse, a jóléti állam is elveszített vonzerejét. Csak a 68-at követő kiábrándulás miatt lehetet sikeres a gazdaságszervezés totalizáló módszereit lebontó „neokonzervatív” paradigma. Így született meg a globalizáció, mint a „totalitás” legújabb manifesztációja. A globalizáció azonban nem új totalitás, hanem csak a totalitás szimulákruma, azaz olyan látszat, olyan tükörkép, aminek már nincs jelen az eredetije, jelölt nélküli jelölő. (A „háttérhatalom” tehát nem más, mint a „szegény ember” szimulákruma.)

1989-ben egy önmagát túlélt „látszat-totalitást”, egy dinamikusnak tűnő „látszat-totalitás” váltotta fel. A globalizáció és a neokonzervativizmus azonban nem győztes ideológia, mert a sikere nem több, mint hogy 68 és 89 után képes volt betölteni a kialakuló vákuum helyzetet. 89 legfontosabb hozadéka ezért az, hogy elhomályosítja az 56 és 68 közötti kapcsolatot. Pedig a politikai és gazdasági megváltás reményének szertefoszlása elválaszthatatlan egymástól. Ez a tény „felejtődött el” 89-ben, és ennek a felejtésnek a részes Orbán is.

A 89-es felejtés következtében 89 győztesei olyan ellenséget kerestek maguknak, amit 89-ben már legyőztek. 89 generálta az a versenyfutást, amely egy új, totális ellenség megtalálásáért folyt. A győztes Orbán lett, mert bevetette azt a vezércselt, hogy magát 89-et (az akkor uralomra jutó globalizációt) tette a totalizáló és totalizálható veszélyforrásá. Ehhez az kellett, hogy 89-et a globalizációval azonosíthassa. Ebben kétségkívül segítségére volt az a divatos életérzés, amely éppen 89-et értelmezte a globalizáció totális uralmának születési dátumaként. Ez ellen az „új veszélyforrás” ellen küzdött és küzd Orbán, abban a hitben, hogy a globalizáció ugyanolyan totalitás, mint a 89-ben már legyőzött kommunizmus és ezért ugyanolyan eszközökkel kell küzdeni ellene. Csak azt nem veszi figyelembe, hogy a totális (mert messianisztikus) kommunizmust nem 89-ben, hanem 56-ban győzték le. 89-ben már csak egy „zombi” gyakorolta hatalmat kellett „elsöpörni”.

Persze Orbánnak valahol igaza volt abban, hogy a rendszerváltó stratégiáját vitte tovább a globalizáció elleni harcban. Ennek oka pedig nem csak a személyes folytonosság. Nem csak arról van szó, hogy sok esetben azok lettek a globalizáció komprádorai, akik 89-ben még a „másik oldalon” álltak. (Lásd a „reform-kommunizmus” és a belső ellenzék mítoszát.) Jól érzékelte, hogy a globalizáció is csak egy „zombi”, hiszen csak az hisz benne – mint kvázi megváltóban – aki hisz a totális politikai hatalom újjászületésének rémében is.

Most ez a rémkép vált semmivé. Most vált világossá, hogy ha egy politikai vezető (jelen esetben Orbán) egy szimulákrum (jelen esetben a globalizáció és 68 szelleme) ellen harcolva kísérletet tesz a totális politikai hatalom kiépítésére, akkor kudarcot fog vallani. Orbán abban tévedett, hogy a totalitást tagadó 68-at totalitásként értelmezte. Ezzel a szellemi „bravúrral” pedig csak annyit ért el, hogy egy látszat-totalitás ellen harcolva egy alternatív látszat-totalitást épített, amely csak addig képes volt elhitetni, hogy valóságos, amíg képes volt félelmet kelteni. A totális politikai hatalom és messianizmus újraépülésétől rettegők ugyanis kénytelenek voltak maguk is messianiszikus tartalomhoz folyamodni, amit a félelemkeltő hatalom ellenségében, vagyis a globalizmusban fedeztek fel. Ezzel pedig nem tettek mást, mint hogy a hatalom kiépítőjének céljait szolgálták.

Erre jöttek rá az „új generáció” tagjai, akiknek – személyes tapasztalat hiányában – a  89 már nem jelent semmit, és ezért a 89-esek tévedéseiben se osztoznak. Ez a generáció már nem hisz a totális hatalomban így nem is fél attól, tehát messiásra sincs szüksége.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raczsandor.blog.hu/api/trackback/id/tr27032529

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amerikai zsoldosokkal erősítene a liberális baloldal a tüntetéseken? 2015.01.04. 11:13:03

Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december közepén az országba. Ukrán kísérőjük lelőtt két ukrán tisztet a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján, mert nem akarták engedni a buszok...

Trackback: Nem kellene ezeket a folyamatos hazaárulás miatt betiltani? 2015.01.04. 11:09:21

Támadást hirdettek a saját hazájuk ellen. EP-képviselőik a lehető legtöbb külföldi politikust rá akarják venni, hogy a lehető legrosszabb véleménnyel legyen hazánkról a nemzetközi sajtóban és minden egyéb fórumon, ahol megfordulnak - tudtuk meg nyilatk...

Trackback: Orbán ezüstérmes korrupcióban 2015.01.03. 17:06:15

 A kormányon erősen érződik a KDNP "Te ne lopj, mert azt csak nekünk szabad!" erkölcsi útmutatása. Gratulálunk Orbán Viktornak a korrupciós ranglista második helyezéséért. Kiérdemelte.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.02. 13:46:59

@maxval bircaman szerkesztő:
Mert a siker neki már csak a harácsolt vagyon átmentése.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.02. 14:29:39

@raczsandor:

Nem erről van szó. Orbánt nem érdekli eleve a pénz.

Lexa56 2015.01.02. 16:57:08

legyünk pontosak: nem önmagáért érdekli a pénz, csak mint a hatalom megszerzésének és megtartásának eszköze. Szegény Antall (őt sem szerettem, Isten nyugosztalja, de neki legalább volt erkölcsi tartása) soha nem foglalkozott úgy a pénzzel, mint Orbán.

panelburzsuj 2015.01.02. 20:56:59

"– Szóval az a nagy hírű Mikkamakka nincsen idehaza? Pedig ha jól tudom, ő a vezéretek.

Bruckner Szigfrid kihúzta magát.

– Itt, kérlek, köztársaság van – mondta hetykén.

– Aha, köztársaság – mondta Zordonbordon, de látszott, máson jár az esze. Mézesmázos lett az arca.

– Azért jöttem, mert segíteni akarok nektek – mondta."

...

...

"– Tudjátok meg, hogy az erdőben rettenetesen elszaporodtak a pomogácsok!"

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.03. 09:40:28

@maxval bircaman szerkesztő:
Hogy egy "örök" klasszikust parafrazáljak:
Nem elég realistának lenni, annak is kell látszani!

Alick 2015.01.03. 16:57:33

Orbán valójában undorító módon csontig benyal a jenkiknek:

http://vs.hu/gazdasag/osszes/orban-kell-a-szabadkereskedelmi-megallapodas-az-usa-val-0203#!s0

vNHM 2015.01.03. 17:01:04

Ezt álmodtad? Egészségedre!

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.01.03. 17:05:06

Az USA az bizony mindig is fellépett a demokrácia védelmében.

Az Iszlám államot is annak idején az USA fegyverezte fel, képezte ki, Szaddam ellenében.
Azóta már kurdoktól, a sítákig, keresztényektől, a zsidókig mindenkit irtanak Irakban.
Az Amcsik viszont bagóért vehetik meg az erőforrásokat (olajkutak, földek, cégek, ...)

Ukrajnában pedig az ultra nácikat támogatják.
bekialtas.blog.hu/2015/01/02/naci_utodok_az_atv_hiradojaban
Ne legyetek hülyék magyarok !
Ne akarjatok Amerika kísérleti terepévé változni, Ukrán nácikkal haverkodni !

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.01.03. 17:05:20

jó kis eszmefuttatás...
egy ilyen okos ember egyszer elmondhatna hogyan egyezett ki a nyugati hatvannyolcas generáció a kommunista rendszerrel
és megteremtve igy a huszadik szazad legnagyobb abszurdjat
A refom kommunistát

1945ben vicces lett volna a reform naci partot latni....

brumeszkosz 2015.01.03. 17:06:25

orbán cigány pénz és hatalom mániás!!!! Úgy kell elvenni a hatalmat tőle mint Khadhafi-tól... Agyonverni!!!

Brix 2015.01.03. 17:07:36

Úgy tűnik , Orbán már elindult a visszafordíthatatlan diszkreditálódás útján , de generációs okokból is egyre népszerűtlenebb lesz a későbbiekben. 2018 -ban jó esély van rá hogy elbukjon , esetleg utolsó ciklusát kezdi meg...
Persze, még az előrehozott választás esélye is benne lehet a pakliban, ha nem fejezi az ellenségeskedést az USA-val...

midnight coder 2015.01.03. 17:10:20

@brumeszkosz: Éljenek a liberális demokraták!

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 17:11:04

Ez is olyan mint az IMF hitel. Már lassan egy éve bukik Orbán 3 hét múlva. Szerencsétlen Gyurcsány és a többi civil ballibsi már egy éve melegít, de az istennek se akar pár ezernél több ember összegyűlni.

Pedig kínjukban már az Andrássyn gyűlnek az Opera előtt, mert ott a vándorló turisták kétoldalról is szaporítják a tömeget.

Goodfriend pedig jól kiröhögtette magát, szerencsétlen kicsit sem hajaz a valamikori orosz tanácsadóra, persze az őt kiszolgáló libsikről sem a lenin fiúk jutnak az emberek eszébe.

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 17:12:10

@Alick: Szar ügy, mert akkor 2018-ban a Jobbikra kell szavaznom.

Netuddki. 2015.01.03. 17:16:47

Azért mert egy tolvaj bűnöző, és azok is akikkel körülveszi magát. Na, ezért fog elbukni. Ahogy a maszop is, élén a gyurcsánnyal. Teljesen felesleges ebbe az EU-t vagy az USA-t belekeverni! Nem lehet sokáig az alapvető erkölcsi normákkal szembemenni.
Azok a "politikusbűnözők" akik sajátjukként kezelik a más pénzét, annak elköltését nem kötik azok orrára akik előteremtették, azok eleve bukásra vannak ítélve. A nagy kérdés már csak az, hogy mikor?

aleb19 2015.01.03. 17:17:32

@Brix:
"Úgy tűnik , Orbán már elindult a visszafordíthatatlan diszkreditálódás útján , de generációs okokból is egyre népszerűtlenebb lesz a későbbiekben"

ezt nem igazan ertem ...Agyarorszagon 1994 ota a a nyugdijasok dontik el a valasztasokat Orban pedig nem fog fiatalodni es jovoben a nyuggerek konnyebben azonusulhatnak viktatorral

midnight coder 2015.01.03. 17:18:06

89 amúgy nem a gengszterváltás miatt volt érdekes. Hanem mert az EU akkor kezdte elveszíteni az iparát. Mostanra pedig már a szolgáltatások felszámolása zajlik.

midnight coder 2015.01.03. 17:19:06

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Dehogynem lehet. Mindenhol lehet. Azt hiszed, Obama kisebb gazember mint Fletó vagy Orbán ? Hány éves vagy te, Királyfi ?

Mr. Hyde 2015.01.03. 17:19:51

A gazdasági totalitarizmust globális kapitalizmusnak hívják, ami az oligopóliumok és a monopolizált pénzügyi struktúra rendszere.

Baszkikám 2015.01.03. 17:22:16

Csak azt nem értem miért kell széllel szemben hugyozni?
Az hagyján, hogy széllel szemben, de ráadásul bele a konnektorba!
Elment ennek az embernek az esze.

Netuddki. 2015.01.03. 17:23:03

@Túrós: Mi jönne? Normális adórendszer, átlátható közpénzköltés. Korrupció, adócsalás felszámolása...

laci_52 2015.01.03. 17:24:00

Csak egy dologról nem szól a cikk: hogyan fog megbukni Orbán?

Önként lemond? Nem hiszem, ő nem olyan.

A parlamentben bizalmatlansági indítvánnyal leváltják a kormányt? Ez nem fog összejönni, túl nagy a kormánypártok többsége.

Forradalom lesz és elsöpri a népharag? Attól, hogy néhány ezer ember tüntet, még nem lesz forradalom.

Pártján belülről buktatják meg? Ahhoz túl sok a feltétlen híve és túl kevés az ellensége a Fideszben.

'18-ban elveszti a választást? Jelenleg még nem látszik az a párt, amelyik legyőzheti. Ellenzéki összefogással lehet próbálkozni, de tavaly tavasszal láttuk, milyen eredményre vezetett.

Egyszóval: kérnék ötleteket Orbán megbuktatására.

Netuddki. 2015.01.03. 17:24:09

@midnight coder: Az Obama nem az én adómat költi tökfej, így qrvára nem tud érdekelni...

Brix 2015.01.03. 17:37:25

@aleb19: "Orban pedig nem fog fiatalodni es jovoben a nyuggerek konnyebben azonusulhatnak viktatorral " A "nyuggerek " valóban sokat számítanak , de abban a korcsoportban nagy a " természetes fogyás" Az újonnan piacra kerülőket kell megnyerni, és ehhez a fiatalabb pártok és a fiatalabb arcok jobban illenek. Orbán már túl öreg lesz 2018-ban , hogy a 18- 40 közötti korosztály azonosulni tudjon vele... Az Mszp is generációs okokból fogyott el , jelentős részben

Alick 2015.01.03. 17:38:16

@brumeszkosz: "Úgy kell elvenni a hatalmat tőle mint Khadhafi-tól"

Nem jó minta, ez kb. azt jelentené, hogy utána jobbikos és gyurcsányista fegyveresek polgárháborúzgatnak...

Psyman 2015.01.03. 17:39:37

És ki az "új generáció"? Mert Bajnai, Mesterházy, és a többiek csak 89 haszonélvezői, akiket éppen 89 hozott helyzetbe.
A fenti logika alapján tényleg csak a JObbikra lehet szavazni, mert ők az "új generáció". Ők viszont bevallottan totalitárius államot akarnak építeni. Vagy ott van még az LMP, de az nagyon-nagyon rizikós...

Alick 2015.01.03. 17:41:21

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "Normális adórendszer"

Ha ezalatt az ellenzéki tervek szerinti kétkulcsos SZJA-t és az általános ingatlanadót értjük, nem kérek belőle.

"átlátható közpénzköltés"

Igen, részletes nyilvános online költségvetési adatlekérdezéssel és kalkulátorral.

"Korrupció, adócsalás felszámolása..."

Erre már 25 éve várunk...

Alick 2015.01.03. 17:42:44

@Psyman: az LMP eléggé beleférne a pakliba...

Brix 2015.01.03. 17:47:15

@laci_52: 2018-ig még nagyon sok idő van, addig még nagyon sok új szavazó fog belépni a politikai piacra , ami nem biztos hogy Orbánéknak kedvez....Az előrehozott választásoknak most kicsi az esélye , de bármi lehet, ha az a jelenlegi közhangulat tovább romlik.... Ha valóban rászállnak az országra , akkor azért egy ilyen kis országot, mint Magyarország, nagyon könnyű kicsinálni. Még az orosz medvét is megfingatták az alacsony kőolaj árakkal és a szétvert rubellel....

Ma Baker 2015.01.03. 17:48:55

Szerintem a ballib bloggereknek lehet valahol egy titkos randomhőzöngőcikk-generátora a fiókban, annyira egykaptafára menek ezek a cikkek. Annyira unalmas és elcsépelt már ez a "De mostmár aztán tényleg az Orbán a patás ördög" téma. Láthatóan egyre kevesebbeket érdekel már ez a szájtépés.

tralalala 2015.01.03. 17:51:23

Most ez úgy van, hogy minden hétre megjósoljátok Orbán bukását (már 2010- óta), aztán ha egyszer tényleg visszavonul, akkor majd veritek a melleteket, hogy ti előre megmondtátok? :)

Āndélièyàsī Yúlè Chǎngsuǒ 2015.01.03. 17:53:49

OV-nak mar elkuldtek es valoszinuleg meg is kapta a selyemzsinort:-D

Csak azt felejti el ez a realitasoktol tavol allo Dr. zseb Napoleon (mint anno N. Ceausescu), hogy nem lehet olyan "szabadsagharcot" (sic!) vivni, melyet majdnem 100%-ban az ellenseg finansziroz;-DDDD

J.László 2015.01.03. 17:55:18

Meglepődtem volna, ha nem Orbán bukásával ér véget a hét. A jövő hét is nyilván ezzel fog kezdődni.

Cobs 2015.01.03. 18:00:08

Ti miről beszéltek? Álmodni lehet, meg logikátlanul dobálózni a szavakkal.

Mégis ki kormányozna ha FIDESZ-KDNP megbukna és új választásokat írnának ki?Hm?
A FIDESZT 2014-ben csak háromszor választottak meg, nem is kis különbséggel (de ezt inkább hagyjuk).
Szóval nem tudom mit gondoltok mi történne ha Orbán elmenne, elmondom:Új választások lennének és visszajönne, mert megnyernék.
Magyarul hagyjuk ezt...Esély sincs arra, h másik csoport kormányozzon, álmodni lehet ilyenről, meg tüntetni lehet ahol az emberek elhiszik, h milyen sok értelme van ennek mert le kell váltani Orbánt. És utána mi lesz? Semmi.
Másik dolog, mindeni csórni fog aki odakerül, vszínű fidesz is nyomatja, odakerülne jobbik,mszp ők is ezt tennék. De ezek nagyon kicsi pénzek, részemről nem ez a lényeg, az ország képviselet, átgondolt stratégia képviselete egy bonyolult viszonyok közti nemzetközi porondon, úgy hogy a legjobban tudjuk vinni, képviselni az országot.

Kíváncsi lennék pl. egy bajnai kormány mit intézett volna deviza ügyben?
Fidesz sem váltotta meg a világot de egy tized ennyi nem léptek volna Fletó megy Bajnaiék sem. Rezsi csökkentés dettó, persze ilyenkor jönnek a szólamok az ellenzkből, h igazából drágább lett a gáz meg ilyen vicces dolgok:)

Szóval Orbán nyugodjatok meg nem is tud elmenni, mert nincs még egy ilyen csapat akire ennyien szavaznak!
Azonkívül Orbánéknak van erre a legtapasztaltabb teamjük...A számokat nézve látszik is...

bekerült 2015.01.03. 18:04:05

Én még ennyi totalitárust nem olvastam !

Jó, hogy a végére értem !

Āndélièyàsī Yúlè Chǎngsuǒ 2015.01.03. 18:05:04

@Cobs: " a szamokat nezve latszik is":-) Pl., hogy allami szintre emelkedet a korrupcio, magyarul egy allami penzszivattyu mukodik, az AFA-t kemenyen lenyuljak sajat celra, csak a haverok kapnak tulfuszerezett allami megbizasokat, etc., etc.

Avagy hogy is volt avval a magyar magangeppel, mely tavasszal Floriidaban kenyszerleszallast vegzett? Igaz meg volt tomve dollar es euromillokkal,, de az US VAM nem engedte tovabb, Vida elvtarsno intervenalt, hogy a penzzel minden OK;-)))

maxwall a Putyin csicska birca 2015.01.03. 18:10:45

@maxval bircaman szerkesztő: Hehehe.. egy olyat nem érdekel a pénz aki stadiont épít a kertje végébe?
Teljesen megkergültél birka?

maxwall a Putyin csicska birca 2015.01.03. 18:16:13

@Ma Baker: De ti jöttök rá mint légy a mézre. :-))

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.03. 18:17:16

"Másrészt itt vannak a tüntetők, akikkel kapcsolatban csak annyit képes mondani, hogy „csak tüntessenek”."

Miért? Mit kellene mondani arra, hogy 1000-1500 hülye nem unta még el, hogy mindenféle bázis és támogatottság, sőt mindenféle épkézláb cél NÉLKÜL kint hőzöngjön?

Talán komolyan kellene venni a szerencsétleneket?

Majd megunják, és hazamennek- hogy egy nagy klaszikustól idézzek :)

J.László 2015.01.03. 18:17:46

@maxwall a Putyin csicska birca:
Haha. Te meg @maxwal nickjét lopod, mint a mézet:)

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.03. 18:19:06

@maxwall a Putyin csicska birca:

"Bocsi, Obama nem lop."

Obama nem piti tolvaj, hanem nagyformátumú gyilkos.

alfacharlybravo 2015.01.03. 18:20:16

Hüha Haha haha, ez aztán a Kazahsztán, USA mint ellenfél? Az Ordító egér c. film aki emlékszik még rá. Melyik USA van belőle kettő a Nemzetállam vagy az imperialista gyarmatosító stb.

Cobs 2015.01.03. 18:20:34

Ezek többsége jelentéktelen, mondjuk eltesznek 1-2 milliárdot..pff oké...én ezt alá írom...
És tipikus, felhozod a korrupciót ami jogos, de ez van és ez is lesz, máshol is, másokkal is...az a lényeg h országért és az itt élőkért tegyenek vmit. Amit nem volt könnyű elkezdeni 2009 eredményei után. Kamat lement végre európai szintűre, gyurcsányéknál 5-12% volt, a gazdaság most pörög, 7%-ra csökkent a munkanélküliség, a gazdasági növ. európa 3 legjobbja vagyunk, infláció alig van. Igaz forint néha felkuszik csúnyán,...Ez mondjuk kettős dolog, nem feltétlen jó ha erős az se ha gyenge, ez inkább stratégia része ki mit választ, melyik úton halad...Bajnaiék nem mertek volna bankokhoz hozzányúlni, meg gázhoz sem, ők természet ellenesen szolgálták a nemzetközi érdekeket...nem mertek képviselni minket mert ez kezdetben ezzel jár amit csinálnak Orbánék, harcok, küzdelmek,"ugatás",...könnyebb eladni a víz szolgáltatást a francia államnak - azzal indokkal hogy el kell adni mert az "állam rosszgazda" - mint visszavásárolni bármit, fejleszteni, vagy sokat szidott stadion építeni...

maxwall a Putyin csicska birca 2015.01.03. 18:23:19

@Cobs: Őőőő.. ki is volt a jegybankelnök aki 12 százalékon tartotta az alapkamatot?
Az infláció miért is alacsony? Mert nincs az embereknek pénzük. Ha lenne pénzük, akkor lenne infláció, mert a forint sokat romlott. Ennyit nem bírsz összerakni fejben?

Gulyo 2015.01.03. 18:25:12

Én fidesz szavazó vagyok, de már én is kezdek kiábrándulni. Orbán és holdudvara kezd vállalhatatlanná válni ...

lavór 2015.01.03. 18:26:00

Gyurcsányt is megbuktatták, Orbán is úgy járhat, ha még sokat ugrál. Pénzt is kapnak majd hirtelen a civilek, pár millió dollárt, és tök véletlenül fel fog bukkanni a semmiből egy vezéralak. És a belső elégedetlenség csak nő a lecsúszottak számával. Direkt jó, hogy még hergelik az embereket, gyorsítják saját bukásukat.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.03. 18:26:05

@maxwall a Putyin csicska birca:

Úgy érted, hogy egyetértesz azzal, hogy Obama nem piti tolvaj, hanem nagyformátumú gyilkos?

STIRLITZ 2015.01.03. 18:26:13

Azt gondolom minden politikusnál eljön egyszer az a pillanat, mikor már pofátlanság tovább ártania saját hazájának. Ez a pillanat Orbánnál 2014 október 28 -án jött el, amikor kerek 100 ezren mondtak ítéletet felette. (Második net adó elleni tömegtüntetés.)
democrat.blog.hu/2015/01/03/egy_tuntetes_visszhangjai

J.László 2015.01.03. 18:27:31

@Ј.László:
Jaj, már hiányoztál. Csak nem az a maxwal putyin stb. is te vagy?
De ennyire ne legyél hülye. Sec perc alatt meg lehet nézni, melyik regisztráció a régebbi. Na jó, sosem az eszetekről voltatok híresek.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 18:28:03

Látom a narancskommandó teljes létszámmal jelen.
Egy kicsit gondolkodjatok mielőtt Putyin seggét nyaljátok!

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nagy_bajban_az_oroszok_a_hadsereghez_kell_nyulni.591594.html

Mellesleg sokat elmond, hogy az értelmes fideszesek, mint Blogger Géza, Vidéki eltűntek.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.03. 18:29:02

@lavór:

"És a belső elégedetlenség csak nő a lecsúszottak számával. "

Nem is a lecsúszottak elégedetlenkednek, hanem azok, akik 20 ezres havidíjas, 100 ezres árú telókkal tüntiznek, utána meg sírnak, hogy nincs havonta 400 forintjuk az útpénzre :)

lavór 2015.01.03. 18:30:10

@beszélő majom:

Nem ők lázadtak a 300 forintos vizitdíj ellen?

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.03. 18:31:47

@STIRLITZ:

"100 ezren mondtak ítéletet felette. (Második net adó elleni tömegtüntetés.)"

100 ezren?

Tüntettek?

Többet írtál egy nullával, bogárcibere, mert még a 10 ezer is erős fotosopp lenne :)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 18:32:32

,@beszélő majom: Ha téged nem zavar a havi 400 forint - aki peches mert több megyében kell közlekednie - akkor ugye nem szavaztál a vizitdíj ellen?
Nos polivinil?

J.László 2015.01.03. 18:33:57

@STIRLITZ:
100 ezren. Hogy a picsába lehet ekkorát hazudni, bazdmeg?

Mindenki egyéni, én nem. 2015.01.03. 18:34:08

Becsülendően kitartó a globális hatalmakat szolgáló elméletgyártók képessége.
De akármilyen jól hangzó tirádákkal jósolják Orbán bukását, addig, ameddig hiteles utód nincs megnevezve, sőt, még társulás szintjén sem, addig a "csendes többség" is tisztában van azzal, hogy Orbán külső megbuktatása után csakis egy, a Gyurcsány-Bajnai érát sokszorosan meghaladó brutalitású lerablás következhet.

Akármilyen szépen is igyekeznek a brüsszeli morzsákat szeretetadományként beállítani, mindenki tudja, hogy ahogy az EU-nak is csak gyarmata vagyunk, az eljövő Szabadkereskedelmi egyezség után még kevesebb mozgásterünk marad.
És ez a mozgástér nyilván nem növelhető a háttérhatalmaknak való csontig benyalással...
Ez csak a helytartók mozgásterét növelné, nem az országét.

Tehát egyszerűen NINCS más választás, ameddig csak lehet, el kell kerülni, hogy ránkerőltetett IMF kölcsönökből csináltassunk pénznyelő gigaberuházásokat, amelyeken külföldi vállalatok gyarapodnak, multinacionális infrastruktúrákat hoznak létre, és helyi szinten csak káoszt okoznak.

A jó hír az, hogy EZ az Európa szinte senkinek sem kell...
Ez az Európa csak egy szűk gazdasági réteg játszótere, nem a népek Európájáé...

klacus 2015.01.03. 18:35:34

Nna megvan a mai megbukikazorbánmertcsak bejegyzés. Attól, még hogy minden nap kétszer is leírjátok vágyaitokat, jobb lenne egy értelmes alternatívát is felmutatni, az agyatlan csak azért is, orbán takaroggy helyett. Az USA pedig messze van, akkor lesz itt is demokrácia ha lelövik a négereket? Én nem akarok olyan helyen élni, ahol a gazdagok full leszeparált helyen laknak, mint pl Nebraszka. Ha nem láttál még nyomort menj oda és nézz körül. Rá fogsz jönni, hogy az amerikai rémálom addig jó amíg ott marad.

sanyix 2015.01.03. 18:36:38

@J.László: simán, ahogy ti és a kormányotok szokott :)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 18:36:39

@Mindenki egyéni, én nem.: "Tehát egyszerűen NINCS más választás, ameddig csak lehet, el kell kerülni, hogy ránkerőltetett IMF kölcsönökből csináltassunk pénznyelő gigaberuházásokat, amelyeken külföldi vállalatok gyarapodnak, multinacionális infrastruktúrákat hoznak létre, és helyi szinten csak káoszt okoznak."

Helyette orosz pénzből kérdéses hasznosságú Paks nevű gigaberuházást, igaz?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 18:41:42

@klacus: Nna megvan a mai narancshorda vonzó bejegyzés. Attól, még hogy minden nap kétszer is leírjátok vágyaitokat, jobb lenne egy értelmesen kormányozni, az agyatlan csak azért is, orbán az isten helyett. A Moszkva pedig messze van, akkor lesz itt is demokrácia ha lelövik a csecseneket Én nem akarok olyan helyen élni, ahol a gazdagok full leszeparált helyen laknak, mint pl Felcsút. Ha nem láttál még nyomort menj Szatmárba. Rá fogsz jönni, hogy orbán álma addig jó amíg ott marad csak a fejében.

röf 2015.01.03. 18:42:39

Hát az egyszer biztos, ha az USA egy országot elkezd bombázni, ott kő kövön nem marad....

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 18:44:46

@röf: Nem kell bombázni. Putyin is lenyomták az olajár manipulálásával. Elég ha Obama behívja a Templeton górét, hogy kezdjenek el eladni magyar államkötvényeket.

Kivancsi 2015.01.03. 18:45:00

lehet itt nagyon szakertoen inteligensen megszagerteni a vilag/magyar ploitikai helyzetet es
kulonbozo szebbnel szebb irasban okosnal okosabb indokokat felhozni hogy ez kis gyoker meg fog bukni....
sajnos az a problema hogy a hozza hasonlo sotét kereszteny vidéki komcsi ellenes volt kulak vagy hasonlo tirpak nem erti amit irsz es nem is fogja erteni... de nem is erdekli!
igyis ugyis behuzzak az X-t a fideszre viktorra vagy azok embereire...
lenyeg hogy a komcsik vissza ne jojjenek!!
ha Viktator nagyon-nagyon kibasz ezzel az ostoba sotet videki csurhevel!
akkor behuzzak az X-t a jobbikra.... mint mar meg is tortent!!!

Viktorral vagy Viktor nelkul... de kurva nagy szar lesz itt meg :)

KUHULIN 2015.01.03. 18:46:34

2018 tavaszáig még jó sok blogot lehet erről írni. Mennyit fizetnek egy ilyenért? Simán tudnék írni napi 2-3 darabot.

osztovits 2015.01.03. 18:46:51

Orbán miatt nem kell agódni Netanjáhú legjobb haverja, az USA-t a legkönnyebb levajazni. De nem kéne elfelejteni kinek szorgos munkája jutatta ide az országot. A Fidesz felelősége abban merül ki, hogy képtelenek kezelni a helyzetett. Az emberek közömbösek ez volt a cél ezt a Che Guevara-ás söpredék meg tök gáz, enyhén szólva is közröhej.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 18:48:06

@Kivancsi: Bizony szar lesz. Ez látszik abból hogy szinte mindennap új és új adókat kell kitalálniuk. Ennél ékesebb bizonyíték nem is kell. Vajon a Budapest környéki településeken most hogy áll a Fidesz népszerűségben?

panelburzsuj 2015.01.03. 18:49:11

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
"megvan a mai narancshorda vonzó bejegyzés"

A történeti hűség kedvéért: a bejegyzés már egy napja itt aszalódik - csak index útmutató nélkül nem talál ide a horda.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 18:49:55

@KUHULIN: Annyit nem mint amennyiért te ott vagy az összesben.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 18:53:42

@osztovits: "agódni" "helyzetett" Miattad nem "agódom" , te se agyrákban fogsz meghalni.

KUHULIN 2015.01.03. 18:54:00

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Aha. 1642 vs. 213

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 18:55:41

@KUHULIN: Aha 2012.08.25. óta tag. vs 2014.04.04. óta tag.

osztovits 2015.01.03. 18:57:20

Ez nem igaz, az MSZP vagy MSZMP egy zsidó párt, mindég is egy szerencsétlen banda volt egyetlen céljük a harácsolás. A fidesz az egy szélhámos zsidó párt. Most tetszeleg a nemzeti köntösbe mert tudják enélkül senki se szavaz rájuk. A közös cél megvan a nyomor fentartása....

prukker 2015.01.03. 18:58:16

@maxval bircaman szerkesztő:
Ez aztán IQ pluszos, velős megállapítás volt:)
Ilyenek még: a fű zöld. Mindig a vége az utolsó. A győztesek győznek. A lejtő lefelé lejt, felfelé emelkedik.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 18:58:59

@osztovits: Mi van nácika? Eluntad a Mein Kampf olvasgatását?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 19:00:35

@osztovits: Helyesírási hibákba biztosan nem. Neked csak a zsidózásra áll fel szombat este?

prukker 2015.01.03. 19:00:44

@maxval bircaman szerkesztő:
Naivitás azt hinned, hogy realista vagy.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 19:01:54

@prukker: Jaja. Ha egyenes akkor nem görbül, stb. bircától ennyi telik.

tralalala 2015.01.03. 19:03:23

@maxwall a Putyin csicska birca:
Obama nem lop, de az urizálás őt sem kerüli el:
www.foxnews.com/politics/2015/01/02/obamas-eat-at-restaurant-charging-up-to-500g-for-membership/
Meg lehet jönni a zorbánráheles esküvővel, hogy arra bezzeg megcsinálták az utat, de Obama konkrétan arrébb rakatott egy esküvőt, hogy golfozhasson:
www.foxnews.com/politics/2014/12/29/soldiers-relocate-hawaii-wedding-so-obama-can-play-golf/

Persze mondhatod, hogy ez nem érdekel, ezzel törődjenek az amik, csak legalább ne higgyük azt, hogy máshol az égből leszállt angyalok irányítják az országot.

1349973572759 2015.01.03. 19:04:57

Teljesen zavaros ez az írás, túl van komplikálva, hogy a rendes emberek ne értsék meg.
- Világos: Orbántól retteg a világ, mert HATALMAS gazdasági fellendülést okozott, és bebizonyította, hogy aki neki ellensége, az nem rendes ember.
- Nem igaz, hogy lopott, ami pénze van azt megérdemli, mint a Katolikus Egyház is, és még többet is.
- Nincs szükség demokráciára, mert Ő jobban tudja mi kell az embereknek, mint ők maguk. Egyértelmű.
- Az IMF-nek nem visszafizetünk, hanem MI ADUNK kölcsön.
- Csak a söpredék emberek nem elégedettek azzal amit ő teremtett meg itt az ő barátaival, Áderrel vagy Kövérrel, ezek az emberek egész életüket a munkába fektették, sokat dogoznak ma is.
- Csak a Fidesz. Nem kell más párt vagy vélemény.

1349973572759 2015.01.03. 19:07:24

Putyin meg fog védeni bennünket Svájc ellen is ha kell.
Orbán most oda vitte a pénzét, és ha zárolják megnézhetik magukat.

tralalala 2015.01.03. 19:08:05

@maxval bircaman szerkesztő: hányadék, mikor valaki, ha érvelni nem bír, inkább nicktolvajkodik, hogy legalább jól lejárassa a másikat.

Vidéki László 2015.01.03. 19:09:01

Bár kicsit sok benne az önismétlés, de szerintem nagyon jó a poszt. Régen olvastam ilyet, ami rámutat hogy függ össze 56, 68 és 89.

1349973572759 2015.01.03. 19:09:18

@tralalala: Te vagy a hányadék, mert mindig az ország vezetőjét támadod, mindenki tudja, hogy Gyurcsányista vagy!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 19:09:28

@tralalala: De nem lopott pénzből urizál. A második pedig simán biztonsági intézkedés.
Ha Obama golfozni megy, azt nem fogják előre bejelenteni azoknak a rendezvényeknek akik ott vannak a közelben, hanem odébb rakják őket. Fel tudod ezt fogni?
Jó hogy nem azt várod hogy hetekkel előre közöljék Obama mikor és hol lesz.

1349973572759 2015.01.03. 19:10:53

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Ezt nem érti, mert Gyurcsányista és a libelállibaista világuralom szolgája.

Vidéki László 2015.01.03. 19:11:11

@♔bаtyu♔: "zar ügy, mert akkor 2018-ban a Jobbikra kell szavaznom. "
Batyu! megkockáztatom, hogy te eddig is a Jobbikra szavaztál. A hozzászólásaidból ez elég egyértelmű.

1349973572759 2015.01.03. 19:11:30

Bajnai is csak örülhet, hogy Orbán elengedte, és nem záratta be!

1349973572759 2015.01.03. 19:12:19

@Vidéki László: Batyut ne bántsd, legalább annyira okos ember mint én.

tralalala 2015.01.03. 19:13:34

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Legalább egy picit gondolj bele, mit mondanál, ha Obama helyett Orbán állna a cikkekben, az USA helyén meg Magyarország. Az égig meg vissza lennél, hogy
1. micsoda urizálás, honnan telik rá, hogy képzeli miközben éhenhalnak,
2. máákkora gumicsizmás úrhatnám tahóság.

1349973572759 2015.01.03. 19:13:56

@tralalala: Nem tetszik, hgy Orbán ennyire sikeres, igaz? Érveid meg nincsenek, kommunista vagy.

tralalala 2015.01.03. 19:15:26

@maxval bircaman szerkesztő: Élvezkedj, nicktolvaj barom. Mit hiszel ilyenkor, hogy a legkisebb mértékben is elősegítesz bármit? Csak rombolsz. Rombolod a párbeszédet, rombolod a hitelességet, még csak vicces se vagy, semmi hasznod sincs.

Alick 2015.01.03. 19:15:52

@osztovits: ja, néztem is, hogy Viktorka elmegy gazsulálni a Zsidó Világszövetség nevű gittegylet - akiket még Köves Slomo is lefikázott - budapesti bankettjére...

Vidéki László 2015.01.03. 19:17:36

@maxval bircaman szerkesztő: "Ha kitart, nem fog elbukni. "
Már megint egy érvekkel jól alátámasztott hozzászólás. :)

Egyébként volt már a történelemben néhány vezér, aki a végső kitartásra buzdította a népet. Aztán valahogy mégis elbuktak.

1349973572759 2015.01.03. 19:17:42

@tralalala: menjél közmunkára, az sikeres szerinted. szerintem is, de ezt már megbeszéltük. Te Jobbik szavazó vagy, megértem, tolerálom, és Fideszes vagyok. Jó úton vagyunk, erősítsük egymást.
Nem kell gondolkodni, elég a vezért és elveit követni.
Tarts ki.

32FNewYork 2015.01.03. 19:19:01

Megáll az ész, hogy egy ilyen jó cikk egy most alakult blogról sikeres. Gratulálunk Alkibiadésznek.

"Hamar felfogta, hogy csak akkor lehet sikeres, ha a saját maga által kreált szörnyek ellen küzd, hiszen generációjának tudáskészlete csak a látszatellenségek legyőzésére elegendő."

Ezt viszont nem írom alá. Ne becsüljük le az előző generáció tudáskészletét. Nem hihetjük azt, hogy egy generáció kizárólag látszatellenségeken edződött. Orbán és baráti köre megcsinálta azt, hogy a mellette és felette alvó haverja meg ő alkotják egy ország közméltóságait. Amikor ugyanezt Puskás Öcsiék csinálták meg a foci világában mindenki odavolt. Látható, még egy blogot beindítani sem könnyű. Orbán és köre igenis valódi ellenségeken edződött, és ezek legyőzése vezetett a sikerükhöz. Ebből következik, hogy az orbáni világ bár kívülről lehet hogy ellenségkreálónak tűnik, de bizonyos vagyok abban, hogy belülről viszont nem. Vagy inkább, van egy orbáni világ ami úgy írható le, ahogyan te ezt megtetted, és egy másik, amelyik viszont valódi harc valódi ellenségekkel.

tralalala 2015.01.03. 19:19:10

@Vidéki László: Egy nicktolvajhoz van szerencséd, nem az igazi bircához.

1349973572759 2015.01.03. 19:20:47

Egyébként az emberek nem Orbán ellen tüntetnek, hanem félreértenek dolgokat, mert nem elég intelligensek, hogy megértsék pl. az új útdíjat sem.
A netadó ellen nem is lehetett tüntetni, mert olyan nem is volt.

1349973572759 2015.01.03. 19:22:35

@tralalala: Tévedsz.
A nockneved is elég érdekes, te írtad ezt? "Minden másként gondolkodót elkülönítenék egy bizonyos helyre, hogy ott tüntessenek."

Na, felvállalod, komcsika?

abzuggyurcsany2 2015.01.03. 19:24:30

"Ezt a helyzetet még az olyan titkos fegyverek se menthetik meg, mint a szakmai és polgári pedigréjét már régen elveszítő „politikai gondolkodó”, vagy a baloldal romjain kukorékoló, azaz az ellenzék felépülésében ellenérdekelt örökös politikai bohóc."
Lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású, de ezt háromszori elolvasás után sem értem, segítene valaki?

tralalala 2015.01.03. 19:25:27

@maxval bircaman szerkesztő: Muhaha na jó, én is szoktam trollkodni :)De én legalább a saját nevemben, nem célzatosan egy embert járatok le.

panelburzsuj 2015.01.03. 19:25:38

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Birca feltehetőleg a nap nagy részében a blog.hu - nagyvilág fölött kereng afféle hírkeselyűként - és minden prédaízű kivonat láttán - (=buzi, ballib, hitélet, keletnyugat tárgyú) - zuhanórepülésbe vált.

1349973572759 2015.01.03. 19:26:30

@abzuggyurcsany2:
A „politikai gondolkodó” a Századvégre utal, a másik egy ismeretlen személy elleni mocskolódás. Érvek nélkül. El sem olvasom.

1349973572759 2015.01.03. 19:28:04

@tralalala: Te nem tudsz lejáratni senkit, mert rajtam kívül senki nem fújja beléd az orrát.

laci_52 2015.01.03. 19:29:13

@Brix: A rendszerváltás óta még sohasem írtak ki előrehozott választást, bár néhányszor már kellett volna...

'18-ban választáson nehéz lesz megbuktatni Orbánt, mert van egy rejtett tartaléka: a Jobbik, amely potenciális szövetségese. Ha kettőjüknek többségük lesz, ők alakítanak koalíciós kormányt '18-ban...

1349973572759 2015.01.03. 19:29:21

@Lacika Gönczy: Mi az, hogy korrupció? Na? Megfogtalak ezzel, mi?

1349973572759 2015.01.03. 19:30:21

Áhh, minden libaliberál egy kicsit buta ember szerintem, mert elég lenne csak követni a vezért, és kész. Hinni kell emberek!

tralalala 2015.01.03. 19:30:31

@maxval bircaman szerkesztő: Ne szánalmaskodj már, bárki tud egy új nicket csinálni. Neked a lényeg, hogy ne értelmes párbeszéd legyen (pl. hogy hányszor is jósolták meg orbán bukását, és ahhoz képest hányszor bukott, amiből következően mennyi értelme van az ilyen jóslásoknak), hanem ilyen szar, uncsi flame. Minek csinálod, de tényleg?

Āndélièyàsī Yúlè Chǎngsuǒ 2015.01.03. 19:32:03

Szoval hogy is volt avval a Floridaban kenyszerleszallast vegzo magyar privatgeppel. Destination = Cayman Islands:-)

1349973572759 2015.01.03. 19:32:19

@tralalala: Hát veletek, kommunistákkal aztán nem lehet beszélgetni, még írni sem tudsz rendesen, hát még vitázni, te Gyurcsányista vagy.

dr kíváncsivagyok 2015.01.03. 19:33:18

Orvbán és Fideszes bunbandája az utolsó (komcsi) mohikánok...

Mind vagy KISz-titkárok, vagy MSZMP párt-titkárok voltak !
veluk kihal a komcsik írmagja is...

osztovits 2015.01.03. 19:34:11

@dr kíváncsivagyok: ez egyertelmu de vannak mek idiotak akik nem latjak a fatol az erdot.

1349973572759 2015.01.03. 19:34:33

@tralalala: "A mi időnkben még úgy volt, hogy kapálás után akiben volt erő, programozhatott kicsit. Mégis megtanultuk!!!" Munkásparaszt vagy. Munkásőr. Pfujjjjj.

berlingo 2015.01.03. 19:35:40

Ezt a zagyvaságot kár volt összehordani. A lényeget 10 mondatban leírhatta volna a szerző.

1349973572759 2015.01.03. 19:36:28

@berlingo: Egy mondatban is, vagy egy szóban. Én el sem olvastam. Liberális kotnyeleskedés.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.03. 19:37:26

@osztovits: Úgy hogy leütöttem a billentyűket. :-)) Ma már ne igyál többet nácika!

tralalala 2015.01.03. 19:38:33

@maxval bircaman szerkesztő: na jó most ezen elmosolyodtam kicsit :)

tralalala 2015.01.03. 19:39:12

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "..ásít.. "

Húbazmeg most aztán leérveltél :)

1349973572759 2015.01.03. 19:41:54

@tralalala: Ezért okos Orbán:
"Erőnket és egységünket növeli egyre mélyülő baráti viszonyunk a népi demokráciákhoz és a hatalmas Szovjetunióhoz, valamint a sokszázmilliós béketáborhoz."

osztovits 2015.01.03. 19:41:55

Egyszerüen nem tudom felfogni hogy lehet valaki ennyire ostoba hogy che guevara-tól várja a csodát. Kívánok nekik 5 év che guevara-t. Ez az ürge közönséges terrorista volt aki gondnélkül ártatlan embereket ölt. Ez melyik demokratikus eszme? Na erre válaszoljon valamelyik talmud rajongó.

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 19:46:30

OK, Orbán megbukik. Orbánt nem azért akarják külföldről leváltani, mert nem tetszik a pofája, hanem azért, mert elvágott pár lehetőséget és ennél jobban adóztatott.

Na most első lépésként a multik adója lesz eltörölve, második lépésként pedig visszajönnek a kirugdosott külföldi cégek.

Egy két elvakultabb ballibsi kivételivel, azért nem gondoljátok komolyan, hogy külföldi támogatás nélkül meg lehet Orbánékat buktatni. Szóval nagyon komoly pénzek vannak a háttérben és ezeket sokan visszavárják. Igen, tőled várják vissza, szerinte te kaptad meg.

A vállatokon fogjátok Orbánt visszahozni 3 hónapon belül, ezeket a "civileket" pedig egyenként rugdossátok át a határon, Goodfrienddel együtt.

tralalala 2015.01.03. 19:46:32

Na megyek, várnak az ápolók :) Ismétlésnek megtanulni, hogy melyik évben miért bukkott meg a zorbánvérfarkas!

Ezért bukott Orbán már 2010-ben!
www.stop.hu/blog/entries.php?id=2272

Aztán megbukott 2011-ben is!
nol.hu/belfold/mesterhazy__az_imf-hez_visszasomfordalo_orban_megbukott-1280781

Meg 2012-ben is megbukott az Orbán!
www.delmagyar.hu/belfold_hirek/dramai_joslat_2012-ben_megbukik_az_orban-kormany/2158713/

2013-ban szintén megbukott Orbán:
www.hir24.hu/belfold/2013/09/13/mesterhazy-orban-megbukott-valtozas-kell/

De persze 2014-ben is megbukott Orbán!
index.hu/mindekozben/poszt/2014/12/28/a_nepszavaban_mar_megbukott_orban/

Meg hát most már látjuk, 2015-ben is meg fog bukni Orbán!

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 19:47:22

@osztovits: Ezek sima komcsik, csak nem bírják ki. Lepereg róluk a demokrata máz.

1349973572759 2015.01.03. 19:48:03

@♔bаtyu♔: Te még nálam is okosabb vagy! Gratulálok, jól megmondtad nekik.

1349973572759 2015.01.03. 19:48:59

@tralalala: A te logikád szerint SOHA nem fog megbukni. Szerintem te buta vagy.

Vidéki László 2015.01.03. 19:52:01

@maxval bircaman szerkesztő: "Batyut ne bántsd, legalább annyira okos ember mint én."

Na, ez történetesen igaz. Kb. ugyanazt a szintet hozzátok mindketten. :D
Egyébként mi van, ha mégis bántom? Büntibe teszel? Rám küldöd a bolgár titkosszolgálatot? Vagy egyenesen a KGB-t?

osztovits 2015.01.03. 19:52:08

@♔bаtyu♔: tudom csak szorakoztat a szerencsétlen de engem nem zavar.

tralalala 2015.01.03. 19:53:01

@maxval bircaman szerkesztő: Természetesen nem gondolok ilyen butaságot, de azért beláthatjuk, hogy vicces minden hétre megjósolni a bukását úgy 2010 óta, nem? :)

J.László 2015.01.03. 19:53:06

@peterk2005:
Gyurcsány 2006. október 23-án bukott meg.

1349973572759 2015.01.03. 19:53:34

@Vidéki László: Én nem teszek semmit. Te fogod önszántadból bevallani azt, amiért a bünti jár.

osztovits 2015.01.03. 19:55:49

@peterk2005: emlékezetes 2006, akkor azt hittem ez a banda végleg eltünik de a fidesz nem akarta eltüntetni látványosan öket. Minden eszközük megvolt. Vajon miért?

Rudi Kató 2015.01.03. 19:57:12

Alapvetően rossz az értékelésed!
A problémákat jól ismerte fel az orsós likud vitya csak rossz tetteket csinál! A kommunikáció ellentmond a cselekvésének azaz továbbra is az usa és az eu seggét nyalja! Már rég ki kellett volna utasítani az országból ezt a felforgató patkány usa terroristát és csak fel kellene sorolni a korrupció kapcsán azokat az eseteket amikor az usa és az eu cégei voltak a kedvezményezettek!
A józanul gondolkodó emberek akik nem csak a reklám alapján ítélnek hanem a tényleges eseményeket veszik figyelembe esélye sincs az usának és az eu-nak megbuktatni az orsós likud vityát mivel ég és föld a különbség a helyette hatalomba vágyók között!
Álmodozás az élet megrontója nem mesélték el ezt neked a szüleid?
Ha valami megfogja buktatni akkor pontosan ez a meghunyászkodó Magyarságot feláldozó zsidó lelkű seggnyalása

dr. Közbiztonság Szilárd 2015.01.03. 20:00:10

@maxval bircaman szerkesztő:
Nem a faszt. Csak a pénz érdekli, semmi egyéb.
A hatalom is csak amiatt kell neki, hogy minél többet tudjon lopni.

Cobs 2015.01.03. 20:00:40

@♔bаtyu♔: ez igaz, srácok ti mit gondoltok? a külföld a ti "szabadságotokat" félti?Ő az újraosztást akarja módosítani, ami most esetleg a családtámogatásba van, a bankok kérik majd vissza az extra adót...gratula jó lesz? nah az lesz az igazi szivacs :) sajnos nekem is a ti hülyeségetek miatt...

Muzsikok közt 2015.01.03. 20:00:41

Ma is megbukott a Zorbán.

osztovits 2015.01.03. 20:00:46

@Rudi Kató: véleményem szerint is de hozzá csaphatná ezt a pár komcsi idiótát is.

osztovits 2015.01.03. 20:02:12

Ukrajnába még többen vannak meg is lett az eredmény de ők szépen vastagodnak ott is közpénzen.

1349973572759 2015.01.03. 20:04:02

@tralalala: Ha a cikkeket is elolvasnád, nem csak a linket, láthatnád, hogy az említettek negyedét már bukás követi a demokráciákban. De ez királyság lesz, csak ezt kevesen értik.

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 20:06:48

@maxval bircaman szerkesztő: Nézd akik Che pólóban vannak, azok komcsik. Nem én mondom meg, ők hirdetik magukról, azért is veszik fel.

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 20:07:19

@Cobs: Jónak írod, épp ezt harsogom.

Attila Ódor 2015.01.03. 20:10:37

@maxval bircaman szerkesztő: orvos látott? vagy csak gúnyból írtad?

osztovits 2015.01.03. 20:12:03

ha a minimál bér mai árak és életviszony mellet pl nettó 500E Ft lenne szerintem mindenki leszarná.

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 20:13:41

@peterk2005: Abban egyetértünk, hogy Orbán a bizalmi tőkéből folyamatosan veszít. Na most ha elveszti a fonalat, vége is lesz mint a botnak és Gyurcsány sorsára jut.

Viszont ha egyszerűen csak mostanra időzíti a népszerűtlen intézkedéseket és kibírja 2016-ig, amikor jön a pozitívakkal, akkor szerencséje van.

Gyurcsány már 2006-ban szar helyzetben volt, ahová egyébként ő navigálta magát. Nem is tudott kikecmeregni belőle, a fideszes tüntetők elverése pedig a ballibsi pártok későbbi sorsát pecsételte meg.

A legtöbben azt gondolják, ezek nem csak tehetségtelenek, de még a demokráciát is ugatják.

abzuggyurcsany2 2015.01.03. 20:15:54

a helyzet nem ennyire bonyolult, és akik az utcán vannak de akik a hatalom bástyáin belül, azok sem veszik hasznát az ilyenféle elméletieskedő irásoknak. de azért hajrá!

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 20:16:23

@Attila Ódor: Nem az a gond, hogy létrehoz egy Bircához hasonló nicket, hanem az, hogy, valami ostobább ballibsi és nem elég okos hozzá.

Birca ugyanis független.

NekemNemEzKell 2015.01.03. 20:16:34

ÚrIsten!
Itt értelmesen nem szabad hozzászólni, csak az OPNI szökevények írhatnak?

1349973572759 2015.01.03. 20:25:13

@♔bаtyu♔: Teljesen igazad van. De ez ballibsi tempó, hogy a nevemben okoskodnak. Én tényleg független vagyok. Te is. Minden értelemtől független.
Csak a Fidesz!

Vidéki László 2015.01.03. 20:34:36

@maxval bircaman szerkesztő: "Én nem teszek semmit. Te fogod önszántadból bevallani azt, amiért a bünti jár. "
Fenyegetsz? Kínvallatás is lesz? Vagy valami jó kis injekció? Mert akkor azt is bevallom, amit el sem követtem.
Egyáltalán tudatában vagy, hogy a fenti kijelentésed milyen politikai rendszerek és módszerek emlékét idézi? Hülye kérdés persze. A hozzászólásaiból teljesen egyértelmű, hogy imádod a tekintélyelvű rendszereket. Az a típus vagy, akinek - önálló gondolkodás hiányában - mindig kell egy bölcs vezér, akit feltétel nélkül imádhat . Nincs semmi önbizalmad, bizonyára van egy jó adag apakomplexusod és ezért csak rendpárti társadalomban érzed jól magad. Ha nem mondják meg, hogy miről mit kell gondolnod, akkor kicsúszik a lábad alól a talaj és pánikba esel.

1349973572759 2015.01.03. 20:41:52

@Vidéki László: Nem kell a nyugati "jólét", nekünk a vezér iránymutatása kell és nekünk kell visszavezetnünk az országot Mária mennyországába a Katolikus hit szerint.

Muzsikok közt 2015.01.03. 20:43:12

@maxval bircaman szerkesztő: De kell a nyugati jólét! Csak ki hozza el?

KUHULIN 2015.01.03. 20:50:29

@maxval bircaman szerkesztő: "De ez királyság lesz, csak ezt kevesen értik." UK? :)

zorki 2015.01.03. 20:54:10

@tralalala: Valóban elgondolkodtató, amit írsz. Csak máson is van ami elgondolkodtató.
Elgondolkodtat, hogy mi is történt a kormánnyal és pártjával tavaly ősz óta?
Valamiféle betegség kerülgeti ez nem tagadható.
Persze tényeket követeltek majd, de szerintem minek is, ha minden rendben van?
Minek ha a netadót akkor is megcsináljuk ha akármi is lesz! Aztán nem százezer -max ezer, de annyi se ember- megtölti az Erzsébet hidat és ez az ezer ember felemel több tízezernek látszó telefont, oszt mán nincs neteadó csak konzultáció vagy az sem. (Ismerve Orbánt, biztos lesz valami netadó vagy ilyesmi és azt szépen elmagyaráztatja a netadó értetlen volt miniszterével. Aki ezt is végigcsinálja, mint a ha lesz diplomád leszel miniszter cirkuszt is.)
Az sem tény, hogy sorra derülnek ki olyan dolgok fideszes káderekről, amik korábban nem derül(het)tek ki.
Az sem tény, hogy saját minisztere sem akarta a vasárnapi zárlatot, aztán szépen levezényeltetik vele.
Az sem tény, hogy az egyáltalán nem kulcskérdés drogtesztet nyomják be gumicsontnak, mert nincs semmi előremutató ötletük.
Az sem tény hogy kiválogatott kereskedelmi és kommunikációs/média cégekre találnak ki súlyozott különadókat.
Az sem tény, hogy ma már egyre több termékre kell az áfán kívül termékdíj néven külön adózni.
Az sem tény, hogy a kormány amíg lehetett titkolta az útdíj változtatást, de annyíra, hogy saját szakemberei sem tudtak felkészülni a bevezetésére.
Ezeket mind az a pár száz hazaáruló, ballib, Washingtonból pénzelt hőbörgő ellenzéki találta ki, meg ki ne felejtsem, az ellenzéki média.
NER közmunka szombatokkal harcoljunk a felforgató külső ellenségek ellen!
Jajj az interneten bujkáló ellenforradalmároknak!
Éljen és virágozzék a NER!

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 20:56:20

@maxval bircaman szerkesztő: A te nevedben nem okosodnak, veled úgy vannak mint a hatvan éves nő aki harminc évesnek akar látszani. Meglátnak és ezt mondják: Azt hittem Birca, de ez Itt csak egy ostoba ballibsi.

Viszont te hatékonynak gondolod bircát és profinak Orbánt, különben nem vennél fel ilyen nicked és nem enne orbánfóbiád.

Vidéki László 2015.01.03. 20:56:55

@maxval bircaman szerkesztő: "Nem kell a nyugati "jólét", nekünk a vezér iránymutatása kell és nekünk kell visszavezetnünk az országot Mária mennyországába a Katolikus hit szerint. "

Fogalmam nincs, hogy ennek mi köze van az én korábbi hozzászólásaimhoz, de azt már megszoktam, hogy te nem érvelsz, hanem megfellebbezhetetlen kijelentéseket teszel, logikát tőled számon kérni hiábavaló.
Feladom, ne válaszolj! Küldetéstudatos őrültekkel nem lehet vitázni. Ha akarod, ebből szűrd le azt a következtetést, hogy te győztél. Bár erre nem kell biztatnom téged, hisz mélyen meg vagy győződve róla, hogy te vagy az egyetlen igazság letéteményese.
Heil Viktor! (Putyin, Ordegan, Sztálin, Hitler, a sor folytatható)

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 20:58:15

@zorki: Tudod mi a "gond"? A polgár ezeken jól felháborodik aztán lenyugszik, mert eszébe jut, hogy Orbán alternatívái a te kedvenceid.

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 21:03:19

"Négy órát beszélgetett Moszkvában Viktor Janukoviccsal Oliver Stone amerikai rendező. A találkozó után arról írt Facebook-oldalán, hogy „a filmkészítés során a nyomokat követve egyre inkább úgy tűnik, az úgynevezett mesterlövészek, akik 14 rendőrt és 45 tüntetőt öltek meg, 85-öt pedig megsebesítettek, egy külső, harmadik fél agitátorai voltak”. Hozzátette, a szemtanúk elmondásai alapján mindezt Nyugat-barát elemek rendezték meg, és a CIA is hátrahagyta ujjlenyomatát.

A többek között A szakasz, a Tőzsdecápák, a JFK, a The Doors és a Született gyilkosok című filmek rendezője a világban máshol látott „forgatókönyvek” alapján úgy véli, ilyen akciót korábban már 1953-ban Iránban, 1973-ban Chilében és 2002-ben Venezuelában és több más országban is alkalmaztak. Stone az amerikai módszert csak a hatalomváltás 101-es programjaként emlegeti."

Vidéki László 2015.01.03. 21:12:26

@♔bаtyu♔: "Nézd akik Che pólóban vannak, azok komcsik. Nem én mondom meg, ők hirdetik magukról, azért is veszik fel. "

Igen, Che Guevara kommunista, sőt kezdetbe sztálinista volt és elvakult forradalmárként követett el jó néhány disznóságot. Mégis a 20 század ikonikus alakjává vált, mert miután szakított Castróval és elhagyta Kubát, hátralévő életét annak szentelte, hogy az egyébként most általatok is gyalázott USA befolyása ellen küzdjön Latin-Amerikában. Nem véletlen, hogy halálának hátterében is az amerikai titkosszolgálat állhatott.. Akik ma Che Guevara képével ellátott zászlóval tüntetnek vagy ilyen pólót hordanak, azok feltehetően nem a kommunista nézeteivel szimpatizálnak, hanem azzal a harccal, amit a jogfosztott népek felszabadításáért folytatott. Még ha esetleg rossz módszerekkel is.

II. János Pál pápa közvetlenül 1998-as kubai látogatása előtt Che-ről egy kérdésre válaszolva ezt nyilatkozta: "Isten trónjánál kapott helyet, az Úr joga ítélkezni érdemeiről. Meg vagyok győződve arról, hogy a szegényeket akarta szolgálni." (www.katolikus.hu/news/980123.html)

zorki 2015.01.03. 21:13:34

@♔bаtyu♔: Az én kedvemceim - az unokáim- hat- és négyévesek. Belátom, hogy nem érettek még a miniszterelnöki posztra. De néhány év, és félhettek tőlük.:DDD
Ha kérhetném ne velem foglalkozzatok, inkább az ő jővőjükkel!

chop 2015.01.03. 21:17:02

Orbán politikus. Egy politikusnak egy célja van: hatalmon maradni. Mindent ennek rendel alá. Ennek megfelelően - az elöregedett magyar korfának köszönhetően - a mindenkori kormány átlagban az idősebb generációnak fog kedvezni, mert bár nem ők termelnek, "kilóra" ők szavaznak többen. Ők számítanak. Az aktívak szükségesek, mert ők fizetik az adót, ők működtetik az egész rendszert, de nem_értük_dolgoznak. Innentől kezdve otthon aktívként élni lutri.

Sajnos aki azt gondolja, hogy egy országos politikus, aki százezrek sorsáról dönt, a közjót szolgálja, az bizony naiv és téved. Így nézve az utóbbi 25 év legnagyobb formátumú politikusa messze Orbán. Még akkor is, ha egy rohadék.

sanyix 2015.01.03. 21:17:45

@zorki: azzal foglalkoznak, a jövőjük tönkretételén.

♔bаtyu♔ 2015.01.03. 21:29:27

@zorki: Ez blog b+, itt bizony hozzászólnak. Ha nem birod, mi a lófasznak írsz ide? Egyébként te is valakire reagáltál. Vagy az már nem érdekes?

zorki 2015.01.03. 21:47:07

@♔bаtyu♔: Nem tom miért kell káromkodnod, semmi olyat nem írtam, ami erre adna okot.:DDD
Amúgy nem is sértődtem meg azon amit írtál, mivel nem írtál semmi sértőt.:D
Csak válasz helyett -miért is hibázik mostanában ennyit a kormány- találgatni kezdted, kik a kedvenceim.:D
Ami nyilván a személyemmel való foglalkozás.:D De tényleg nem zavar!
Viszont ha az unokáink jövőjével foglalkoznátok akkor érdemben válaszolnál.
Ilyen eccerű, amit írok.
Nem válasz az általam feltett kérdésre, az hogy ha nem a Fidesz kormányozna akkor mi lenne?
Mivel a Fidesz kormányoz.
Pont az az elszomorító, hogy a hülyeség alól is felmentitek a kormányt, ahelyett, hogy követelnétek: javítsák már ki! Nektek ehhez utcára sem kell menni, csak el kell mondani a pártban.:D

Cobs 2015.01.03. 22:11:28

VIcc a dolog jó felhasználják a pornépet azok akiknek most nem csorog lé...Nem tűnik fel hogy 3 legnagyobb gazd. növekedésünk van az eu-be? infláció alig, kamat lenn van, munkanélküliség 7%...ilyet mikor csinált utoljára libsi kormány?...Érzelmileg megvagytok tévesztve...Orbán cimborái lehet lopnak...eltesztnek 1-2 milliárdot...és?annyit mindenki eltesz, de közbe Orbánék extra adókat vetnek ki amit nem a te kis fizudból kell fizetni...

Jönnek a libsik figyeljétek meg jön majd a duma is...csak egy kicsit kell most megszorítani utánna jön majd a kánaán...ezt megcsinálták 3szor, ti azt akarjátok negyedszer is megcsinálják...ritka feledékenyek vagytok

zorki 2015.01.03. 22:27:10

@Cobs: Orbánék extra adókat vetnek ki amit nem a te kis fizudból kell fizetni...
nem igaz. Tavaly ilyenkor az -az én számlámom- internetes átutalás minimum díja 50 Ft volt, most 200 Ft. Tízezer forintos rezsiszámláig minimum két százalék. Majd a nagyáruházak is úgy lesznek nyereségesek, hogy olcsóbban adnak mindent.:DDD
Igen, mindent áthárítanak! Mondjuk ez a természetes. Aki vállalkozott már valaha is ezt nyilván pontosan tudja.

1349973572759 2015.01.03. 22:27:20

Ezzel a @♔bаtyu♔ - val még a rendszerváltás környékén (utána pár évvel) találkoztam, és a leggerinctelenebb alak volt amit el lehetett képzelni. Az MSZP-nél dolgoztunk, rendezvények után takarított és cipelte amit cipelni kellett, és lopott ahol tudott. A nevét is innen vette, ez volt a beceneve is. Akkorákat embert még nem láttam lehajolni, ahogy lement kutyába ha egy pohár bort helyeztek kilátásba.
Na ezért utálja ő most az MSZP-t. Pedig senki nem kérte, hogy segget nyaljon, ő jelentkezett önként.

A Fideszből kivágták mert ott is lopott. Most meg okoskodik itt. Jó ha ezt tudjátok róla.

1349973572759 2015.01.03. 22:30:03

Leírtam az igazságot és eltűnt a kommentem.

táltos 2015.01.03. 22:32:51

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Csupán abba szól bele (vagy legalábbis megpróbál), hogy itt ki költse el a közpénzt.

Muzsikok közt 2015.01.03. 22:33:16

@zorki: 'Majd a nagyáruházak is úgy lesznek nyereségesek, hogy olcsóbban adnak mindent.:DDD
Igen, mindent áthárítanak! Mondjuk ez a természetes. Aki vállalkozott már valaha is ezt nyilván pontosan tudja.'

Egyelőre semmit sem hárítottak át, mert az infláció sosem volt ilyen alacsony.

A dolog lényege meg nem az áruházak, hanem a bankok, közmü és telekomcégekre kirótt kb. évi +500 mrd, amiből az SZJA csökkentést csinálták.

Ezeknek a cégeknek nagyon lecsökkent a nyereségessége, ami az alacsony inflációval és a fidesz 2/3os újrázásával arra enged következtetni, hogy nem tudtak mindent áthárítani a mammutok.

zorki 2015.01.03. 23:01:55

@Muzsikok közt: Arra enged következtetni:DDD
Nem is arra, hogy sokkal kevesebb hitelt vettek fel a bankoktól.:DDD Ami persze nem következtetés, hanem tény.
A telekommunikációs cégek is megtalálják a tarifa emelés lehetőségét (sajna), de sok fajta új szolgáltatásuk is van, amik általában nem alulárazottak.
Bonyolítja a képet: szektorban elég komoly a fejlesztésre és a szabadsávok vásárlására költött pénz, ami erősen nyereségcsökkentő tényező.
Másik kérdés, hogy az SZJA csökkentés remélt haszna valahol elkallódott, mert a fogyasztást nem dobta meg.

Muzsikok közt 2015.01.03. 23:12:40

@zorki: 'A telekommunikációs cégek is megtalálják a tarifa emelés lehetőségét (sajna), de sok fajta új szolgáltatásuk is van, amik általában nem alulárazottak.'

- és mi van az inflációval?

'Bonyolítja a képet: szektorban elég komoly a fejlesztésre és a szabadsávok vásárlására költött pénz, ami erősen nyereségcsökkentő tényező.'

- eddig nem fejlesztettek, csak most hogy Orbán elnyomja őket?

'Másik kérdés, hogy az SZJA csökkentés remélt haszna valahol elkallódott, mert a fogyasztást nem dobta meg.'

- vagy talán mégse. Annyi hitelt soha nem fizetett vissza a lakosság, mint 2011 óta mostanáig. A fogysztás növekedése ehhez 2013 második felében csatlakozott, azóta töretlenül nő(igaz, csak most éri el a válság előtti szintet). Na nem mintha ez kívánatos lenne.

zorki 2015.01.03. 23:47:35

@Muzsikok közt: Szerintem a telekommunikációs cégekről szóló vita túl nő ezen a kereten, természetesen folyamatosan fejlesztenek, csak ebben is vannak lépcsők amiket időnként meg kell lépni. A kérdést még tovább bonyolítja, ha a forint romlás tartós marad. A fejlesztésekben hatalmas az importhányad. De nem célom védeni őket -ez az ő dolguk-, az biztos, hogy a kép sokkal árnyaltabb annál, amit írtál.
Azt gondolom bármely gazdálkodó arra törekszik, hogy az árú vagy a szolgáltatás költségeit az árban elismertesse, és még haszna is legyen belőle, ha ezt nem sikerül a piacon elismertetni, akkor más foglalatosság után kell nézzen
Ezt az elvet lehet sokféleképpen árnyalni (szabályozni), de meghaladni eddig csak a természeti népek tudták, bár cserébe -tudva vagy nem tudva- lemondtak a rohamos technikai fejlődésről.
Most, itt Európa közepén -lehet sajnos- ez nem alternatíva.
Hogy a kölcsönökre fizettek vissza, az jó a visszafizetőnek, de abból nem lesz fogyasztás, míg újra kölcsön nem adják.:D

Muzsikok közt 2015.01.03. 23:52:12

@zorki: 'Hogy a kölcsönökre fizettek vissza, az jó a visszafizetőnek, de abból nem lesz fogyasztás, míg újra kölcsön nem adják.:D'

Ez egy olyan buta mantra, hogy fogyasztásból lesz a jólét, hogy párját ritkítja. Én pl. szegényebb leszek ha fogyasztok egy sört. Meg gondolom te is.

Ez is egy nagyon bonyolult kérdés, nem egyszerü. Semmi gond nincs vele ha a gyenge forint miatt kevesebb import új autót vesz a magyar, tovább növelve a külker többletünket.

s 2015.01.04. 00:16:34

Hosszan írsz. Nem baj, csak elveszhet a lényeg.

Röviden: nem az a kérdés, hogy miért fog elbukni orbán, hanem az, hogy miért fog hamarabb elbukni, mint az szükséges volna.

Miért fog elbukni? Mert semmi sem tart örökké. Aki hatalomra adja a fejét, annak a hatalom elvesztésével már ELEVE számolnia kell.

Miért fog elbukni hamarabb, mint az szükséges volna? A munka bevégzése előtt? Mielőtt befutná a teljes pálya ívet?
Mert buta. Nincs vezérelv, nincs cél. A cél csak a hatalom, pedig a hatalom csak eszköz. Az önmagáért való hatalom a csúfos bukást hordozza magában. Néha még egy valós célért szerzett hatalom is, amennyiben az a cél nem összeegyeztethető a világ és a vezetett ország viszonyával. Ez a fickó nem méltó és nem képes egy országot vezetni. Egy nagypofájú suhanc, aki semmit nem változott 89-óta, mert semmit nem kellett megtanulnia. Ezért fog bukni hamarosan.

zorki 2015.01.04. 00:19:04

@Muzsikok közt: Hát én egyáltalán nem állítottam, hogy a több és több fogyasztás jobb lenne. Viszont írtam, hogy meghaladni csak a természeti népek tudták, de most már nehezen tűzhetjük ki magunknak ezt a célt. Így alkalmazkodni kell a növekedés követelményhez, amit magad is pozítív tényként emlegettél.
Na már most pontosan tudod, ha a gazdasági növekedés érdekeit tartjuk szem előtt, akkor bizony nagyon is hasznos, hogy megittad a sört, még hasznosabb ha én is. Ezzel mezőgazdasági -árpa, komló- söripari, üveg és rekeszipari, szállítási, kereskedelmi, marketing-reklám kapacitást vásárolsz, tartasz el, ami munkahelyeket és végül GDP-t jelent.
Hogy az egézségednek jót teszel-e, azon vitatkoznak.:DDD
Tetszik-nem tetszik (nekem se annyira), de ma így mozog a gazdaság.
Jó lenne változtatni rajta, de úgy nem lehet, ha a törvényeit -csak mi itt, mert mi, ha akarjuk megtehetjük - semmibe vesszük.

Muzsikok közt 2015.01.04. 00:32:18

@zorki: 'nem állítottam, hogy a több és több fogyasztás jobb lenne. '

Akkor bocs, emiatt írtam - 'Hogy a kölcsönökre fizettek vissza, az jó a visszafizetőnek, de abból nem lesz fogyasztás, míg újra kölcsön nem adják.:D'

'meghaladni csak a természeti népek tudták, de most már nehezen tűzhetjük ki magunknak ezt a célt. Így alkalmazkodni kell a növekedés követelményhez, amit magad is pozítív tényként emlegettél.'

Hát, a zsidógyerekeknek 3 éves korukban a fejébe verik, hogy keressenek többet, mint amennyit költenek, a többit meg adják kölcsön. Ennyit még azok is tudnak akik olvasni sem tanulnak meg közülük. A nem zsidóknak azt mondják hogy hitelből és fogyasztásból lesz a jólét - ami igaz, ebből lesz a zsidók hatalma.

Növekedni kell, de van brancson belüli és brancson kívüli. Az egész dolog lényege a brancs, ami Orbán rendszerében a NER.

Nem a gazdaságot kell növelni, hanem a gazdaságunkat. El kell adni a szarunkat másnak és azt kell mondani, hogy az neki jó lesz meg egészséges és nem korpásodik. Brancson belül mást kell mondani.

Az aranyat kell idehordani, az a lényeg.

Muzsikok közt 2015.01.04. 00:35:42

Akinek nem tetszik az aranyszabályom, azt bele kell vágni a jeges Dunába, sztán lesétálni a parton a Vaskapuig, hogy ha ki akarna mászni, legyen aki a kezére lép...

ebben nincs irgalom

s 2015.01.04. 00:37:35

@maxval bircaman szerkesztő: Mi lenne, ha érdekelné? Belegondolni is rossz.

zorki 2015.01.04. 00:58:53

@Muzsikok közt: Hát inkább az eurózónába kellene menni. El kellene fogadni végre, hogy az unióban vagyunk! Gazdaságilag még a kormány sem fogadta el. Különben nem multizna, inkább a magyarokat ösztönözné, hogy ők is bővítsék a piacukat az unióban, multizzanak.
Tessenek már gondolkodni. Mennyien szeretnék ha még mindig nagy Magyarország lenne? Igen, tom sokan. Na akkor mi is lenne? O-M Monarchia, meg vámunió! Jahh, azt már el is felejtettük, pedig akkor fejlődtünk a legjobban. oszt akkor mér ne lehetne itt a Spar, ami az ausztriai Spar nemzetközi cége?
Nyahh, ez a példálózás, hogy valami ilyesmi az unió is!
Nincs benne sehogy a fejekben, hogy ez egy európai szabadpiac, vámunió!
Arról azért nem a többi ország tehet, ha nekünk nincs mit eladni.
De persze ez nem igaz. Csak nagyon ritka, aki abban gondolkodik, hogy van ez az európai piac.
Pl. uniós pénzekből -meg önkori hitel önrészből - megépítettek rengeteg fürdőt, és most várják az ajtókban a külföldieket -ha még várják- de nem jönnek. Biztos ők tehetnek róla, akik nem jönnek, nem mi, akik nem keressük - vagy még építés előtt nem kerestük-, hogy ki jönne?
Azt az autót, amit nem akarsz megvenni, hogy jobb legyen a külker mérleg, azt nálunk is összerakhatták.
Valóban jót tenne, ha kevesebb autó kellene?

Muzsikok közt 2015.01.04. 01:08:50

@zorki: Tőlem Úniózzunk, de ők nincsenek a brancsban. Az aranyukat elvesszük, erre kellenek.

'Pl. uniós pénzekből -meg önkori hitel önrészből - megépítettek rengeteg fürdőt, és most várják az ajtókban a külföldieket -ha még várják- de nem jönnek. Biztos ők tehetnek róla, akik nem jönnek, nem mi, akik nem keressük - vagy még építés előtt nem kerestük-, hogy ki jönne?'

2014 a turizmusból származó bevételek rekordéve EVÖR
2014 az EUból lehívott támogatások rekordéve is EVÖR

Ezt így is kell csinálni, mert az aranyunkról van szó.

'Azt az autót, amit nem akarsz megvenni, hogy jobb legyen a külker mérleg, azt nálunk is összerakhatták.
Valóban jót tenne, ha kevesebb autó kellene?'

- kedvezményt a hazainak. A magyar ne urizáljon, 24 havi átlag nettó kereset egy fapados Suzuki. Vegyen használtat, meg rotációs kapát mellé és szántson. Ez a felemelkedés útja vagy ilyesmi.

Az arany a mienk lesz ha vezetőink nemzeti kirekesztésben gondolkodnak. Ezt nem kell mondani, csak csinálni ahogy a zsidók csinálják.

Krisz11 2015.01.04. 03:13:12

Ez volt az elmúlt 1 évben az ezredik "hogyan fog Orbán megbukni" bejegyzés. Idiótaság, de álmodozni persze lehet.

anyo05 2015.01.04. 06:51:09

"odavan az általa fennen hirdetett nemzeti egység képzete"
Nem mondod!!! A választásokon vajon teljes 1ség volt???? Nohát.
A mostani tüntetések nem jöhettek volna létre, ha a..... akár a reklámban:DDD Itten nem 56, 68, 89 ről van szó, hanem 1xűen arról, hogy azok, akiket Szigetvári visszavár nagyon elvesztették, ami addig is csak segítséggel volt az övék:))))) Boross minelnökúr mondása for evör:))))))

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.04. 06:59:53

@Krisz11: Mi a helyzet a dollár hiperinflációjával? Váltsam át a dolláromat rubelre? Mit mondasz te tőzsdeguru?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.04. 07:01:37

@Muzsikok közt:

Nyugati jólét nem lesz. Nyugaton is lassan megszűnőben van.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.04. 07:01:55

@Muzsikok közt: "Hát, a zsidógyerekeknek 3 éves korukban a fejébe verik, hogy keressenek többet, mint amennyit költenek, a többit meg adják kölcsön. Ennyit még azok is tudnak akik olvasni sem tanulnak meg közülük. A nem zsidóknak azt mondják hogy hitelből és fogyasztásból lesz a jólét - ami igaz, ebből lesz a zsidók hatalma."
- Milyen okosak ezek a zsidók! A hülye magyarok ezt képtelenek utánuk csinálni.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.04. 07:04:29

@Muzsikok közt: Csakhogy a gyenge forint miatt a külföldi kevesebb valutáért veszi meg a magyar munkaerőt. Másunk meg ugye nem nagyon van. Van viszont egy Orbán Viktorunk, egy nemzeti kincs. Én szívesen eladnám, de nincs rá külföldön vevő.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.04. 07:07:09

@maxval bircaman szerkesztő: Nem tűnt el a kommented, csak akkora igazságot írtál le, hogy még az internet is megakadt tőle.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.04. 07:09:21

@Cobs: Ja persze! Az új megyei matricát bevezetése nem megszorítás, egyenese adócsökkentés!
Hogy tudsz ilyen kevés aggyal élni és ellátni a vegetatív funkcióidat?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.04. 07:10:46

@Vidéki László: "Nem véletlen, hogy halálának hátterében is az amerikai titkosszolgálat állhatott.."
Bevallottan a CIA volt.

Pipas 2015.01.04. 09:08:07

@Vidéki László: "Akik ma Che Guevara képével ellátott zászlóval tüntetnek vagy ilyen pólót hordanak, azok feltehetően nem a kommunista nézeteivel szimpatizálnak"

Elképzelem mi lenne, ha egy tüntetésen a szónokok Rudolf Hess vagy Gömbös Gyula arcképével díszített pólókat viselnének. Nyilván nekik is lenne lehetőségük elmagyarázni, hogy ők mivel is szimpatizálnak úgy egészen konkrétan. :D

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.01.04. 09:42:23

@Pipas: Mi van gyerek? Te akkoriban amikor Che nagy divat volt még gondolat sem voltál? Picsába! Többet kellett volna a társadalom fogamzás gátlásra oktatásra fordítani! :-((

Pipas 2015.01.04. 10:05:40

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "Többet kellett volna a társadalom fogamzás gátlásra oktatásra fordítani! "

Ennek a mondatnak speciel nekiugorhatnál másodjára is. :D

maxwall a Putyin csicska birca 2015.01.04. 11:11:33

@Pipas: Szerintem te ugorj neki, mert egy többszörös birtokos szerkezet van benne, ami meghaladja a képességeid. Mondjuk Kurt úrfi lehetne annyira rutinos h tudja ez meghaladja a képességeid.

ursus artos 2015.01.04. 11:47:01

@maxwall a Putyin csicska birca: " ki is volt a jegybankelnök aki 12 százalékon tartotta az alapkamatot?"
Ez amindig felbüffen sok mindenkiben, a mai napig. Persze, lehet, hogy 12% lett az alapkamat a forint védelmében (drasztikus emelés után, aszem 6%-ról), kábé 2002/2003-ban egy demokratikus kormány alatt és működése okán, csak akkor még úgy volt, hogy 2004-be euro lesz. És nem volt mind1, hogy 220 vagy 240 forinton lesz a váltás.
Te meg ezt rakd össze a fejedben.

apro_marosan_petergabor 2015.01.04. 11:52:47

A cikkszerzőnek súgom, Thököli-t helyesen, Thököly-nek kell írni (már az általánosban is tanították).
Az egyébb megállapításai is hasonló, biztos alapokon álnak...

apro_marosan_petergabor 2015.01.04. 11:53:43

A cikkszerzőnek súgom, Thököli-t helyesen, Thököly-nek kell írni (már az általánosban is tanították).
Az egyébb megállapításai is hasonló, biztos alapokon állnak... (javítva)

Pipas 2015.01.04. 11:58:26

@ursus artos: Ez egy régi komenista propaganda, de ezer sebből vérzik.

1. Nem a jegybankelnök határozza meg a banki alapkamatot, hanem a monetáris tanács.

2. Akkoriban árfolyamcél volt, a monetáris tanácsnak emelni kellett, hogy fenntartsa az erős forintot, ezt írta elő a törvény.

3. Amikor Járai Zsigmond leköszönt fél százalékot csökkentettek az alapkamatot majd nem sokkal később ennél többet emeltek. Nem volt jelentős változás a kamatpolitikában amikor Járai leköszönt, sőt, emeltek.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 11:59:37

@FILTOL:
Reagan. Thatcher, Mitterrand, Kohl nem épp hatvannyolcasok.

Muzsikok közt 2015.01.04. 12:01:54

Svejcban is rongggyá égette magát a helyi Gutfrend:

index.hu/kulfold/2015/01/03/svajcra_is_sulyos_csapast_mert_az_ottani_amerikai_nagykovet/

Ezek a tahók nem valók Európába.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 12:04:20

@Mr. Hyde:
A globalizáció erői szerintem nem gyakorolhatnak totális hatalmat, mert nincs erkölcsi igazolásuk és erre nem is nagyon tartanak igényt.

Muzsikok közt 2015.01.04. 12:05:06

@raczsandor: Kohl többször dícsérte Orbánt, amikor az EUból sok kritikát kapott. Kohl könyvet írt az európai politikáról amiben Orbánt pozitívan értékeli. Tatcher-t nagyon tisztelte a generális, a temetésén is részt vett.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 13:10:24

@beszélő majom:
Azt is mondhatta volna, hogy a tüntetők a CIA által pénzelt hazaárulók! Az internetadó elleni tüntetés után viszont ehhez már láthatóan nincs mersze.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 13:19:14

@Cobs:
Tegyük fel, hogy az általad felhozott példák többek propagandagépezet által felfújt eredmények.
Még ebben az esetben is túl nagy árat kellett fizetni ezekért a "sikerekért". Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy az áldozatok szükségesek voltak. Inkább azt látom, hogy az" eredmények" az pusztítástól függetlenül jöttek.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 13:26:33

@klacus:
Az efféle amerikanizáció 2010 után se szűnt meg, sőt még gyorsult is.

Mr. Hyde 2015.01.04. 13:30:25

@raczsandor:

Az erkölcsi felsőbbrendűségről nem beszélt senki, mivel nincs is rá szükség a hatalom gyakorlásához, fölösleges. A gazdasági-katonai monopólium, erőfölény biztosítja a kívánatos pozíciót mindenhol.
A kulturális-morális felsőbbrendűség hirdetése a domináns fősodor média feladata.
Pszichológiai hadviselés.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 13:31:11

@Kivancsi:
Lehet hogy nem értik, de ők se függetleníthetik magukat attól amit az írás (reményeim szerint helyesen) bemutat.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 13:32:27

@KUHULIN:
Ki akadályoz? Szabad a pálya! Meglásd, hülyére keresed majd magad!

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 13:38:57

@maxval bircaman szerkesztő:
Gondolom ezzel csak azt akartad bizonyítani, hogy képes vagy saját magad parodizálására is.
Komolyan jót mulattam! :)

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 13:41:01

@Vidéki László:
Köszönöm az elismerést és a ritkán tapasztalható építő kritikát!

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 13:50:37

@maxval bircaman szerkesztő:
Egyszer már felvilágosítottalak, hogy a VALÓDI szünarkhiát azok szolgálják a legjobban, akik az evilági világuralom rémével riogatva próbálnak minket elfordítani a modernitás és a nyugat eszményétől!
Minden jel arra utal, hogy az alien-hibrid gyíkemberek érdekében áll annak az "új-középkornak" és globális méretű teokratikus államberendezkedésnek a kiépítése, aminek az ügyét te önként és dalolva szolgálod

klacus 2015.01.04. 14:48:38

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Hát el kell menned végre normálisan dolgozni, kis barátom, és akkor majd neked is lesz saját stadionod. Ennyi.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 17:08:17

@s:
Lehet csak annyit kellett volna írnom, hogy Orbán a 89-es paradigma foglya, ami most vált érvénytelenné. :)

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 17:14:23

@32FNewYork:
Köszönöm az elismerő szavakat!
Kik lennének azok a valódi (de számomra láthatatlan) ellenségek, akiket Orbán legyőzött?
Lehet hogy tévedek, de én azt látom, hogy senki se aratott itt eddig valódi győzelmet. A "győztesek" valóban nem mások mint mások kudarcainak vámszedői. Ezt a taktikát pedig úgy lehet "kimaxolni", ha nem várjuk ölbe tett kézzel hogy riválisaink tönkretegyék magukat, hanem aktívan hozzájárulunk a kudarcukhoz.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 17:34:42

@Mr. Hyde:
"A kulturális-morális felsőbbrendűség hirdetése a domináns fősodor média feladata. "
Ez így van, de a fősodor média hatékonysága a nyomában sincs a régi agitprop osztályokénak.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.01.04. 17:37:08

@Muzsikok közt:
Ugyanezek a politikusok a kommunistákkal is remekül megértették egymást.
Sőt, Európa vezető politikusai 1989-ben nem is akartak rendszerváltás keleten, mert féltek a gazdasági menekültek áradatától.

s 2015.01.05. 01:06:00

@raczsandor: Talán igen. orbán még mindig harcol valami ellen, de az a valami már NINCS JELEN. Más dolgok vannak helyette, a helyzetek és értelmezéseik folyamatosan alakulnak. Az új kihívásokra kell megtalálni a megfelelő választ, de orbán még mindig 25 éves és a Hősök terén tartott beszédének a mámorában úszik. Vesztes fickó és vele együtt mi is azok leszünk, hacsak nem küldjük el gyorsan a pi...ba.

Pop40 2015.01.05. 01:43:28

@♔bаtyu♔:

"Ez blog b+, itt bizony hozzászólnak. Ha nem birod, mi a lófasznak írsz ide? Egyébként te is valakire reagáltál. Vagy az már nem érdekes?"

Jaj, de aranyos vagy, kiscsillag. Leoktatod, hogy ne sírjon, ha hozzászólnak?

Mintha nem te vinnyogtál volna pár napja, hogy miért kommentálom a szövegeidet, meg hogy hagyjalak békén :-D
süti beállítások módosítása